La puerta de la muerte

Avui us volia parlar d’una saga de llibres titulada “La puerta de la muerte” de Margaret Weis i Tracy Hickman (els mateixos autors de Dragonlance). Són uns llibres futuristes sobre l’antiga lluita entre Sartan i Patryn (éssers superiors) i com va quedar la futura Terra dividida en quatre mons elementals separats per uns portals Puerta muertedimensionals i una horrible presó-laberint.

En resum, la història comença quan el rei dels humans contracta un assassí anomenat Hugh la Mano perquè mati el seu propi fill Bane. El nen, però, no és un humà corrent sinó el fill dels poderosos Misteriarcas (mags força evolucionats) que viuen a la part superior del món de l’Aire. Aviat toparan amb l’Alfred, un criat poruc que es desmaia quan hi ha problemes, el Haplo un Patryn  escapat de la presó-laberint que es fa passar per déu, un “enano” revolucionari i molts més.

Després d’aquest rollo, només volia afegir que la saga és genial: els diferents mons de l’aire, aigua, terra i foc estan molt ben aconseguits. A més, els personatges són profunds i carregats de secrets. I, com ens tenen acostumats els autors, la llum (representada pels Sartan) no sempre és el bé ni la foscor (els Patryn) el mal. Sinó com podria ser que els descendents dels Sartan criessin “zombis” perquè els facin la feina?

Finalment, pels amants de Dragonlance, destacar que hi surt un personatge misteriós, una espècie de mag sonat anomenat Zifnab Puerta muerte(que es fa passar pel James Bond, la Dorothy del Mago de Oz o el Fizban de Dragonlance…). També té problemes per recordar el seu nom i quan li demanen comenta literalment “Fiz… no, este no puedo usarlo, se querellarían conmigo”.

Espero que doneu una oportunitat a aquesta saga poc famosa que és una barreja de fantasia futurista molt ben aconseguida i que enganxa de seguida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s