Manifest del COETIC (19N);

System Fatal Error

“Recentment, s’han publicat les fitxes corresponents als estudis de les diferents enginyeries que s’impartiran en Espanya en els pròxims anys. En aquestes fitxes s’indiquen les competències bàsiques de les que té que ser capaç un titulat en les mateixes i també es defineixen els continguts mínims dels citats estudis.  Sorprenentment, s’han publicat totes, menys les que corresponen als estudis d’informàtica. Ara fa, aproximadament 35 anys que es van crear els estudis d’enginyeria informàtica a Espanya. Des de llavors, s’han format a les seves aules uns 125000 professionals i, actualment, uns 95 mil estudiants es trenquen les banyes per aconseguir la desitjada titulació. En enginyeria i/o enginyeria tècnica en informàtica.

Els dirigents que governen aquest país semblen no adonar-se d’aquestes xifres ja que s’han oblidat de tots ells. Per que….volem imaginar que es tracta tant sols d’un oblit i que es corregirà en breu, ja que sinó fos així, el insult del que serien objecte els estudiants i els professionals del sector podria unes conseqüències imprevisibles. Hem de tenir present que la informàtica, avui dia, es bàsica i crucial en tots els sectors de la societat  de serveis com per exemple els transports, la sanitat, el turisme, l’administració, la banca, etc. La velocitat a la que vivim i treballem en el dia a dia, no deixa prendre consciència de la gran importància que tenen els sistemes informàtics presents en la societat i dels que depenem absolutament. Les persones que han dissenyat aquests sistemes, la majoria han cursat els estudis d’enginyeria en informàtica i gràcies a la solidés dels seus coneixements, avui en dia podem confiar en ells. Tenint en compte aquesta transversalitat i importància de la informàtica, no entenem què és el que motiva al govern a oblidar-se de nosaltres. La nostra eterna lluita ha estat en intentar aconseguir atribucions professionals, sense aconseguir que se’ns hagi escoltat gaire bé mai.

Sembla ser que la nostra lluita tindrà que seguir, però en aquest cas, per tal de situar als estudis d’informàtica on es mereixen ser i on la societat present i futura els necessitarà.
Des del Col·legi d’Enginyers i Enginyers Tècnics en Informàtica de Catalunya, volem expressar la nostra més enèrgica indignació pel tracte despectiu del Govern cap al nostra sector
.

Carles Bonet Papell
Enginyer Tècnic en Informàtica de Gestió
Enginyer en Informàtica
Vicedegà de Presidència del Col·legi d’Enginyeria  Tècnica en Informàtica de Catalunya”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s